September 2024

Je leeft je leven, maar leef je wel echt?

Aan het begin van het jaar heb je een paar goede voornemens gedaan. Intenties gezet voor dit jaar. Wensen die je graag zou willen vervullen dit jaar. Hoe is het daar nu mee? Leef je het leven wat je voor jezelf bedacht had. Of ben je weer terug in de stroom van alle dag?

Wat kun je doen om te voelen of je leeft zoals je leven wilt.

Ga even zitten, op je mat of op een plek waar jij je fijn voelt binnen of buiten. Sluit je ogen. Adem diep in, hou even vast en adem uit met een zucht. Herhaal dit nog 2x.

Laat je adem nu stromen zoals het komt. Voel die punten van jou lijf die contact maken met de aarde onder jou. Je voeten, je benen. Wees je bewust van de sensaties in je lijf. Wees je bewust van de gedachten in je hoofd, de sensaties die zij veroorzaken. Voel dat je leeft!!! En laat dat alles los.

Ga op zoek naar de stilte binnen in jou. Focus je op je hart, focus je op het punt tussen je wenkbrauwen. Focus je op de pauze na jouw uitademing, een klein moment van stilte binnen in jou wanneer je helemaal leeg bent. Er niets is. Je leeft nog steeds ook als het stil is.

Neem af en toe de tijd om te resetten uit de sleur van jou dagelijks leven. Begin opnieuw met leven.

De lessen van september staan in het teken van Reset. Met als thema’s van de week, laat los, grote schoonmaak. Een les in het teken van de Supermaan die ons nieuwe energie geeft en het thema Herfst. Dit seizoen start aan het einde van de maand.

Herfst:

Een boom laat los wat hij niet meer nodig heeft om zich te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Om daarna van binnenuit weer opnieuw op te bloeien tot een nieuwe betere versie van zichtzelf. Volg het voorbeeld van die boom. Laat los wat je niet meer nodig hebt en groei naar een beter versie van jezelf.

Namasté,

Odilia